lørdag den 22. september 2012

Nøddekage med dadler og chokolade

Denne her kage er super lækker synes jeg, og meget simpel at lave. Nødder og chokolade er bare et hit sammen. Har så sent som idag bagt den til at have med til en fødselsdag. Kagen kan holde sig frisk 5-6 dage i køleskab (uden flødeskum) indpakket i staniol.




100 gram mandler
120 gram mørk chokolade, grofthakket (jeg plejer blende det fint sammen med mandlerne, men det kommer an på hvor "grov" du vil have kagen.
120 gram dadler, uden sten
3 æggehvider
125 gram sukker
1,5 dl piskefløde
2 tsk sukker, ekstra
Mørk chokolade til at rive over kagen

Varm ovnen op til 180 grader (varmluft 160). Pak en springform 22 cm ind i staniol. Blend eller hak mandler og chokolade i fine stykker. Hak dadlerne med en kniv i så fine stykker, som du synes.

Pisk æggehviderne let stive og bland herefter sukkeret i. Pisk videre til det er opløst. Kom mandel/chokolade blandingen i, og til sidst tilsættes dadlerne. Kom dejen i formen og glat med en ske.

Bages 30-35 min i ovnen. Lad kagen køle af inden den vendes ud af formen.

Når kagen er kold (eller den dag den skal spises) piskes fløden til skum, og sukker tilsættes efter smag. Smør det over kagen og riv mørk chokolade ud over. Mmmm.... Velbekomme ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar