torsdag den 8. november 2012

Nøddekager med kaffecreme

Jeg elsker kager med et strejf af kaffesmag.. De her er hurtige at lave og passer perfekt til kaffen ;-)



Giver ca 14 små kager 
Nøddekager:
100 gram hasselnødder
100 g sukker
1 bæger past. æggehvider
Creme:
50 g smør
2 past. æggeblommer (1 bæger)
40 g flormelis
1 tsk kakao
1 tsk malede kaffebønner



1. Nødderne hakkes fint, gerne i en foodprocessor og blandes med sukker og letpiskede æggehvider. 



2. Opvarm ovnen til 160 grader varmluft. Læg små runde "klatter" af dejen på en bageplade med bagepapir, ca i en 5-krones størrelse (eller hvor store du nu ønsker kagerne). Sørg for at lave et lige antal. Lad dem bage 10 min til de er let gyldne.


3. Afkøl kagerne på en bagerist indtil de er helt kolde. Opbevar kagerne i en kagedåse indtil de skal bruges.


4. Den dag kagerne skal spises laves cremen: Rør blødt smør sammen med flormelis, kaffe og kakao.


5. Pisk det over vandbad og tilsæt æggeblommerne, en ad gangen. Pisk kort tid og tag derefter skålen af varmen og pisk videre væk fra vandbadet.



6. Pisk til cremen bliver jævn og lidt fastere i det. Stil den på køl til den er stiv nok til at kunne smøres på kagerne uden at flyde ud over det hele.


7. Smør cremen på indersiden af en kage og kom et "låg" på.



8. Mmmm.... Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar