fredag den 18. maj 2012

Nemme boller - i den grove version


Her kommer de nemme boller i en lidt grovere version.

Ca 10 stk

7 dl vand
ca. 20 gram gær
2 tsk salt
2 spsk sukker
3 dl havregryn
150 gram rugmel
350 gram hvedemel 

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt+sukker. Tilsæt herefter havregryn og efterfølgende rugmel og hvedemel. Rør dejen godt rundt med en grydeske (den skal liiiige, med lidt kræfter, kunne røres med en ske, men må endelig ikke være for flydende - tilsæt evt. lidt mere mel hvis du synes den er for tynd - bliver den for fast kan man ligeledes tilsætte en lille sjat vand til konsistensen er god). Drys mel over dejen og dæk skålen med film. Sæt dejen i køleskabet, mindst 8 timer, men gerne natten over. 
Næste morgen tager du en ske og dypper den i vand (efter hver bolle) og laver bollerne på en bageplade med skeen. Pensl med vand og drys med havregryn og birkes. 


Bag bollerne i en 250 grader forvarmet ovn (ikke varmluft) i ca 25-30 min. De må gerne bage lang tid, så bliver skorpen rigtig sprød.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar